Porodična tragedija

Živjela jedna petočlana porodica na selu samo od jedne krave. Jednog jutra otac ode da obiđe kravu i nađe je mrtvu. Kako nije imao rešenja kako da izdržava porodicu, on se objesi.
Posle nekoliko sati dođe žena da vidi šta je sa njim i kada je vidjela scenu, od muke se objesi i ona, i ostavi 3 sina da sami žive.
Kada je najstariji sin primjetio da nema roditelja on se uputio da ih traži i dođe do štale i vidi da su mu se roditelji objesili i da je krava crkla, te krene ka obližnjem mostu da izvrši samoubistvo. Kada je krenuo da skoči sa mosta, pojavi se dobra vila i reče mu:
– Stani, predlažem ti bolju smrt. Spavaj samnom dok ne umreš.
On pristane, i tako on umre posle par sati.
Srednji sin, pošto je primjetio da mu nema pola porodice krene u potragu za njima i sazna da mu je stariji brat umro i da su se roditelji objesili i šta će, i on, mučenik krene da se ubije na isti most gdje je otišao stariji brat. Krene on da skoči kad opet dobra vila, ponudi mu isto što je ponudila njegovom starijem bratu, on naravno pristane i posle 3-4 sata “vođenja ljubavi” umre.
Najmlađi sin, kada je čuo da je cijela porodica mrtva, od muke krene i on na most da skoči i da završi kao svi njegovi i dođe on na most i taman krene da skoči, kad ono opet dobra vila, i ponudi mu ona isto što je ponudila i njegovoj braći, i on se malo razmišljao i upita vilu:
– A koliko ti možeš da izdržiš?
Vila ga pogleda i reče:
– 10, 20 sati.
A mali će njoj:
– Dobro, al’ nemoj i ti da mi crkneš k’o krava.

Komentari